Toisessa rekisterissä olevan kissan rekisteröinti TICAan

Tästä löydät tietoa siitä, kuinka voit rekisteröidä kissasi TICA:an, jos ne ovat jo rekisteröitynä johonkin muuhun liittoon, esim. FIFe:en tai WCF:ään. ”Kissojen tuominen” TICA:an tarkoittaa juuri tätä.

TICA säilyttää kaikkien tuotujen kissojen nimet, vaikka nimen alkuliite olisikin määrätty toiselle TICA:n kissalalle. Tuodut kissat säilyttävät olemassa olevat sukutaulunimensä, jota seuraa kauttaviiva, sitten kaksikirjaiminen rekisteröintiliite (esim. /FI kissalla, joka on FIFe:n rekisteristä).

Sinun ei tarvitse olla TICA:n yksittäinen tai TICA:an kuuluvan kissayhdistyksen jäsen rekisteröidäksesi kissoja, pentueita tai kissaloiden nimiä TICA:an. Kaikki rekisteröinnit ja omistajuudenvaihdokset tehdään sähköisesti TFMS-jörjestelmässä.

Tärkeä huomautus: Rekisteröidessäsi kissoja, joilla on kolmen sukupolven laajuisessa sukutaulussa risteymiä, sinun tulee huomioida, että TICA:n rotujen risteytystä koskevat toimintaperiaatteet voivat erota muiden rekisterien toimintaperiaatteista. Asiaan kuuluvan rotumääritelmän ja rekisteröintikoodiluettelon avulla saat selville, ovatko kissat kelpoisia näytteille asettamiseen TICA:n näyttelyissä.

Tarvittavat asiakirjat

Tuodaksesi kissoja TICA:an tarvitset yhden asiakirjan seuraavista jokaista rekisteröitävää kissaa varten:

  • virallisen sukutaulun toisesta kattojärjestöstä tai
  • rekisteröintitodistuksen ja kolmen sukupolven laajuisen sukutaulun (johon sisältyy nimet, värit ja rekisteröintinumerot) kissan kasvattajan allekirjoittamina


Sinut tulee olla merkittynä kissan omistajaksi joko virallisessa sukutaulussa tai rekisteröinti- tai omistajuustodistuksessa.


Koska TICA kelpuuttaa valokopiot kissan asiakirjoista, on suositeltaa, että skannaat sukutaulut.


Maksutavat

Rekisteröinnin maksaminen on helpointa PayPalilla. PayPalilla maksaessasi osoita maksu osoitteeseen paypal@tica.org ja katso, että maksun dollarisumma täsmää.

Maksut

Maksu kissan tuomisesta TICA:n rekisteriin on tällä hetkellä 20$.

Jos tuot TICA:an vähintään viisi kissaa samanaikaisesti, saat kansainvälisenä kannusteena rekisteröinnit vain 15 dollarilla kissaa kohti, sillä edellytyksellä, että rekisteröit myös samanaikaisesti kasvattajanimen itsellesi. Tuolloin kasvattajanimi maksaa 40$ (normaalisti 80$). Eli kasvattajanimi sekä samanaikasesti rekisteröidyt 5 kissaa maksaa 115$.

TICA kasvattajanimi

Mikäli haluat anoa TICA kasvattajanimeä, lomake anomukseen löytyy täältä

TICA kasvattajanimi maksaa ei jäsenelle 80$, mutta mikäli maksat TICA jäsenyyden (International membership 30$), saat kasvattajanimesi hintaan 75$. TICA jäsenenä saat myös pentueidesi rekisteröintimaksut ei jäsentä edullisemmin.