Toisessa rekisterissä olevan kissan rekisteröinti TICAan

Tästä löydät tietoa siitä, kuinka voit rekisteröidä kissasi TICA:an, jos ne ovat jo rekisteröitynä johonkin muuhun liittoon, esim. FIFe:en tai WCF:ään. ”Kissojen tuominen” TICA:an tarkoittaa juuri tätä.

TICA säilyttää kaikkien tuotujen kissojen nimet, vaikka nimen alkuliite olisikin määrätty toiselle TICA:n kissalalle. Tuodut kissat säilyttävät olemassa olevat sukutaulunimensä, jota seuraa kauttaviiva, sitten kaksikirjaiminen rekisteröintiliite (esim. /FI kissalla, joka on FIFe:n rekisteristä).

Sinun ei tarvitse olla TICA:n yksittäinen tai TICA:an kuuluvan kissayhdistyksen jäsen rekisteröidäksesi kissoja, pentueita tai kissaloiden nimiä TICA:an.

Tärkeä huomautus: Rekisteröidessäsi kissoja, joilla on kolmen sukupolven laajuisessa sukutaulussa risteymiä, sinun tulee huomioida, että TICA:n rotujen risteytystä koskevat toimintaperiaatteet voivat erota muiden rekisterien toimintaperiaatteista. Asiaan kuuluvan rotumääritelmän ja rekisteröintikoodiluettelon avulla saat selville, ovatko kissat kelpoisia näytteille asettamiseen TICA:n näyttelyissä.

Tarvittavat asiakirjat

Tuodaksesi kissoja TICA:an tarvitset yhden asiakirjan seuraavista jokaista rekisteröitävää kissaa varten:

  • virallisen sukutaulun toisesta kattojärjestöstä tai
  • rekisteröintitodistuksen ja kolmen sukupolven laajuisen sukutaulun (johon sisältyy nimet, värit ja rekisteröintinumerot) kissan kasvattajan allekirjoittamina


Sinut tulee olla merkittynä kissan omistajaksi joko virallisessa sukutaulussa tai rekisteröinti- tai omistajuustodistuksessa.

Hakemuslomake

TICA:lla on oma lomake yksilörekisteröintiä varten. Lomake löytyy täältä. Lataa lomake, täytä ja tallenna omalle koneellesi. Saat sen näin helposti liitettyä TICAn toimistolle lähetettävän sähköpostin liitteeksi.

Koska TICA kelpuuttaa valokopiot kissan asiakirjoista, on suositeltaa, että skannaat sukutaulut ja lähetät skannatut tiedostot TICA:n toimistolle sähköpostilla tai MY TICAn My Ticketin kautta. Jos jokin hakemuksen yksityiskohdista jää epäselväksi, TICAn toimistosta otetaan sinuun yhteyttä asian selventämiseksi.

Mihin hakemukset lähetetään?

Kaikki rekisteröintihakemukset lähetetään joko My TICAn My tickets- sivun kautta tai sähköpostilla osoitteeseen submit.work@tica.org.

Maksutavat

Rekisteröinnin maksaminen on helpointa PayPalilla. PayPalilla maksaessasi osoita maksu osoitteeseen paypal@tica.org ja katso, että maksun dollarisumma täsmää. Ilmoita PayPal maksuviestissäsi riittävästi tietoja toimistolle sinun ja kissasi tunnistamiseksi. Kissan virallinen nimi sekä oma nimesi ainakin.

Kun olet maksanut rekisteröintimaksun, lähetä lomake osoitteeseen submit.work@tica.org. Ilmoita rekisteröintisähköpostissasi PayPal- maksun ID-tunnus, ja se, että olet käyttänyt PayPal:ia maksuvälineenä, jotta he osaavat yhdistää maksun hakemukseesi.

Maksut

Maksu kissan tuomisesta TICA:n rekisteriin on tällä hetkellä 20$.

Jos tuot TICA:an vähintään viisi kissaa samanaikaisesti, saat kansainvälisenä kannusteena rekisteröinnit vain 15 dollarilla kissaa kohti, sillä edellytyksellä, että rekisteröit myös samanaikaisesti kasvattajanimen itsellesi. Tuolloin kasvattajanimi maksaa 40$ (normaalisti 80$). Eli kasvattajanimi sekä samanaikasesti rekisteröidyt 5 kissaa maksaa 115$.

TICA kasvattajanimi

Mikäli haluat anoa TICA kasvattajanimeä, lomake anomukseen löytyy täältä

TICA kasvattajanimi maksaa ei jäsenelle 80$, mutta mikäli maksat TICA jäsenyyden (International membership 40$), saat kasvattajanimesi hintaan 75$. TICA jäsenenä saat myös pentueidesi rekisteröintimaksut ei jäsentä edullisemmin.